Boş Sınıf Günü’nün başlangıcı

10th August 2016

Günle ilgili düşüncelerini almak ve açık havada eğitimin neden harika bir şey olduğunu öğrenmek için Boş Sınıf Günü’nün kurucusu Anna Portch ile buluştuk.

Boş Sınıf Günü 2011 yılında Londra Sürdürülebilir Okullar Forumunda (LSSF) oluşturuldu ve ilk Boş Okul Günü 2012’de gerçekleştirildi. Fikir bir grup çevreci eğitimcinin Tim Gill’in Londra Sürdürülebilir Gelişim Komisyonu tarafından yayınlanan Tohum Ekme raporu üzerinde tartışırken ortaya çıktı: Londralı çocukların doğayla yeniden bütünleşmesi (2011). Bu rapor bazı çok üzücü gerçekleri ortaya çıkardı, örneğin:

“İstatistikler Londralı ailelerin doğal mekanları yalnızca iki ayda bir ya da daha az sıklıkla ziyaret ettiğini gösteriyor. Yedide biri yıl boyunca tek bir ziyaret gerçekleştirmiş değil. Azalma fakir ailelerdeki, Siyah ve Azınlık Etnik Gruplarındaki çocuklar için daha fazla.”

Grup, dışarıda oynamanın ve eğitimin ne kadar eğlenceli ve önemli olduğunun farkında olduğu için bunun son derece üzücü olduğunu düşündü. Engellere rağmen Londra’da yıl boyunca öğrencileri açık havaya çıkaran mükemmel öğretmenlerin ve çevreci eğitimcilerin olduğunu biliyorduk. Bu tartışma ortamından, yılın bir günü Londra’daki her çocuğun dışarıda öğrenip oyun oynayabileceği Boş Sınıf Günü doğdu. Yapılan harika çalışmaları kutlamak ve bunun neden bu kadar önemli olduğunu herkese hatırlatmak istediler!

Boş Sınıf Günü 2012’de öncelikle Croydon bölgesinden 100 okulun katılımından bu yana her yıl gerçekleştirilmekte ve bu yıllık kutlama her yıl dünya genelinde artan okul sayısıyla daha da büyümektedir. Bu önemli gün, zaman kısıtlamalarına rağmen Boş Sınıf Gününe (ve yılın pek çok diğer gününe) katılan çocukların ve mükemmel öğretmenlerinin coşkusu sayesinde gerçekleştirilebiliyor.

Boş Sınıf Günü, pek çok açık hava eğitim ve oyun kuruluşu tarafından destek gördü. Yıl boyu harika açık hava eğitimi ve oyun deneyimleri sağlama çalışmalarının yanı sıra, özel etkinlikler düzenlediler, çalışanlara bağış yaptılar ödüller verdiler.

Anna bunun bir grup başarısı olduğunun altını çizerek, bu özel günün gönüllü biçimde tanıtımını yapan ve destek olan kişi ve kurumlara teşekkür ediyor, özellikle;

  • LSSF (London Sustainable Schools Forum) başkanı Martin Crabbe,
  • Boş Sınıf Günü’nün büyük bir kutlamaya dönüştürülmesine destek olan harika gönüllüler Chris Robson, Zoe Slade ve Mari Lopez,
  • Günü en başından bu yana destekleyen Project Dirt ekibi, özellikle Freya Grummitt ve Nicky Spear
  • Beklenin ötesindeki katkılarından ötürü LSSF, LEEF (London Environmental Educators Forum), FACE (Farming and Countryside Education) ve LWT (London Wildlife Trust) üyeleri
  • 2015’te toplum atölyelerine fon sağlayan Awards for All
  • Günü desteklemekte kullanılan güzel sanat çalışmasını bağışlayan sanatçılar Sara Gelfren ve Brian Lewis
  • Günü coşkuyla gerçekleştiren İngiltere’yi Temiz Tutalım’daki Eco-Schools
  • Ve diğer pek çok değerli kişi… ancak bu liste kısa bir makale için çok uzun… Bu, bazı şeyleri başarmak için çok sayıda insanla çalışmanız gerektiğini gösteriyor”.

Anna çocukların okul günü içerisinde açık havada zaman geçirmenin çok önemli olduğuna inanan birisi ve çocukların doğayla güçlü bağının olmasının daha iyi öğrenme, problem çözme ve riski yönetme becerilerinin yanı sıra eğlenmeyi sağladığını düşünüyor.  Anna şimdi İngiltere’de, bu yıl Omo’nun ‘Kirlenmek Güzeldir’ kampanyası aracılığıyla Project Dirt desteğiyle gerçekleştirilen Boş Sınıf Günü’nün yöneticisi ve İngiltere’yi Temiz Tutun için Eco-Schools Koordinatörüdür. Açık havada eğitim ve oyun kutlamasına katılın, okulunuzu veya sınıfınızı Açık Hava Okul Günü’ne kaydedin.

Wah! Hebat, Anda sudah mendaftar!

Terima kasih sudah bergabung dengan gerakan ini! Silakan bagikan dengan rekan kerja dan teman-teman Anda untuk membantu memastikan bahwa anak-anak di seluruh dunia dapat beraktivitas di luar kelas untuk belajar dan bermain setiap harinya.

Wah! Hebat, Anda sudah mendaftar!

Terima kasih sudah bergabung dengan gerakan ini. Kami sudah tidak sabar untuk melihat apa yang akan Anda lakukan di hari itu! Silakan bagikan dengan rekan kerja dan teman-teman Anda untuk membantu memastikan bahwa anak-anak di seluruh dunia dapat beraktivitas di luar kelas untuk belajar dan bermain setiap harinya.

Wah! Hebat, Anda sudah mendaftar!

Terima kasih sudah bergabung dengan gerakan ini! Silakan bagikan dengan rekan kerja dan teman-teman Anda untuk membantu memastikan bahwa anak-anak di seluruh dunia dapat beraktivitas di luar kelas untuk belajar dan bermain setiap harinya.

Wah! Hebat, Anda sudah mendaftar!

Terima kasih sudah bergabung dengan gerakan ini. Kami sudah tidak sabar untuk melihat apa yang akan Anda lakukan di hari itu! Silakan bagikan dengan rekan kerja dan teman-teman Anda untuk membantu memastikan bahwa anak-anak di seluruh dunia dapat beraktivitas di luar kelas untuk belajar dan bermain setiap harinya

Terima kasih sudah menghubungi Belajar di Luar Kelas

Terima kasih telah bergabung dengan gerakan ini, kami tidak sabar untuk melihat apa yang Anda hadapi pada hari itu! Tolong bagikan ini dengan rekan kerja dan teman Anda untuk membantu kami memungkinkan setiap anak untuk belajar di luar rumah setiap hari dan belajar setiap hari 🙂 Lihatlah tab sumber daya untuk gagasan hari ini – dan untuk belajar dan bermain setiap hari!